mandag 9. mars 2009

Catskiing, dag 1

Vi våknet i dag morges til total bluebird. Frokost 0800 og en rask sikkerhetsgjennomgang av utstyr før vi samlet oss rundt snowcaten. 11 norske ski- og brettkjørere med høye forventninger. Riktignok har 4 stykker som ankom i går ennå ikke fått skiene sine, men de har fått låne helt ok Armada-ski og staver. Staver har vært litt manko og Nenad (guiden) har kjørt med 1 stav og 1 trepinne, fordi han lånte bort sine staver!

Snowcaten har noen skader, blant annet et løst belte, løs passasjerkasse og defekt skjær. Noen lokale mekanikere tok en titt på problemene og konkluderte kjapt med å la det være. Vi venter på noen deler fra Østerrike, men transporten tar tid. Det så virkelig mørkt ut en periode. Nenad besluttet allikevel å kjøre - ”because it is working to a certain degree.” Bra for oss, og klokken halv elleve var vi avgårde. Endelig 11 fornøyde karer.
Det har vært ganske mye bra kjøring og det virker som gruppen fungerer bra sammen. God kommunikasjon og ikke så altfor mye venting på hverandre. Nenad insisterer som regel på å kjøre først, og han gønner på nedover sidene. Imponerende med tanke på at han er 48 år! Joachim er guide nummer 2, og han danner baktroppen på sitt 187 cm lange snowboard.

Snøforholdene er generelt ok, men underlaget er veldig varierende. Det veksler mellom tørt pudder, skare, kartong og slush. Deler av dagen var som å være på Stryn i juni. Snøen er ganske rask, og det er bare å peise på. I lunsjen måtte ”Katten” en liten tur innom hotellet for å få seg en sveisejobb. En lokal sveiser så på problemet i 20 minutter, men gjorde strengt tatt minimalt. Første run etter lunsj var dagens beste, og Nenad gav oss 2 valg: ”Either go right into bad snow, but ride safe or go straight down in good snow and maybe get an avalanche.” Valg nummer 2 ble enstemmig vedtatt. Ingen skred og veldig bra kjøring.

Det ble totalt 3600 høydemeter kjøring i dag. Ikke verst med tanke på hvor dårlig det så ut i dag morges. I natt er det meldt snø og imorgen er det meldt strålende sol og lite vind. Satser på at teamet fra Asker får skiene sine og at ”Katten” maler.

Nå er det på tide med å kubbe og være ferdigladet til i morgen.

Over og ut fra Shar-Planina,

Hauk, LP, KiH og Petter

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar