fredag 6. mars 2009

Skopje - wanted dead or alive!

Ok folkens, da er vi fremme i Makedonia. Og for et land. Jeg boeyer meg over.. Halvslapp internettilgang, en by begravet i graat stoev og gammel kommuniststemning. En oase av asfalt og betong moette oss paa vei inn fra flyplassen. Hotell Ani oensket oss velkomne med aapne armer. Takk for det og alles gut.

Riktignok er det en lang historie foer vi naadde maalet. Mange hindringer og et kobbel av velmenende mennesker moette oss paa veien ned. La oss starte med begynnelsen:
Rettelse fra Pete er at han forsov seg, men maatte ikke ta taxi og naadde flyet med god margin. Gutta er skeptiske men respekterer meningene hans. Flyturen fra Amsterdam til Zagreb boed paa endel hindringer, blant annet mangel paa toalettfasiliteter. Problemet ble loest, spesielt men enkelt ved aa bruke spyposene paa flyet som bekken. Noeden laerer naken kvinne osv.

Paa flyet moette vi en av Kroatias mest kjente DJ's (navn uvisst), og han inviterte oss paa Zagrebs hotteste houseparty. Hadde vaert et godt alternativ dersom vi ikke skulle videre. I Zagreb stoette vi paa en amerikansk elektronika-artist som var paa vei til en gig i Brussel. Hun hadde hatt norsk kjaereste og var godt inne i norsk spraak og mytologi. Spennende!

Sjebnen ville ha det til at sjaafoeren vaar ikke moette paa flyplassen i Skopje og vi maatte praie taxi paa vanlig ivs. Heldigvis stilte en svensk-makedoner opp og hustlet drosje for oss. Han bodde i Malmo og presenterte seg som en gammel venn av Zlatan. Hvem fra Malmo er vel ikke det?

Sjeldent har vel en taxisjaafoer vaert saa skrekkslagen i det han moette 4 karer med 4 par ski, bagger, sekker, dunjakker osv. Dette hadde han ikke sett foer og var svaert fascinert. Leken som han var satte han i gang et rally inn til byen i sin Mercedes fra 1983 og brekksladdet opp foran hotellet i god stil. LP ankom lobbyen ganske lydloest og klarte i foerste stunt aa knuse en vase til 5 eurodollars. Som hotellbetjeningen sa: "You not be hustled at our hotel, we good people". Og vi smiler videre, for dette er lekent. God lokal pils og forsaavidt hyggelige locals - enn saa lenge!

Det har med andre ord vaert en begivenhetsrik tur ned hit og vi ser frem til en skikkelig sightseeing imorgen, macedonian style. Hva som menes med det er uvisst, men helt klart verdt aa sjekke ut.

Takk til vaare stoettespillere saa langt:

WESKI (Black Crow & Faction Skis, Kask)
SPY
Espen Sollien

Deilig, deilig!

Naa skal vi sjekke ut Skopjes boiling hotspot, "Trend", Restaurant & Bar

Hauk m/ entourage

1 kommentar:

  1. Stå på gutter - Hauks prosa følges intensivt. LP kan forklare dere at dette ikke er stedet for norske politiske analyser det kan bære galt avsted.
    Kos dere med Macedonian style og vær forsiktige og nyfikne
    Hilsen Petter med entourage.....

    SvarSlett