torsdag 12. mars 2009

Catskiing, dag 4

Det ligger en moerk dis over fjellene i Shar-Planina. Vi er inne i dag 4 av vaar ekspedisjon i fjellene, og en epidemi har rammet gruppen. Tung hoste, influensa og bihulebetennelse herjer naadeloest og samtlige er rammet paa et eller annet plan. Kjell maatte bli inne i hele dag, Taale har hatt en halv dag med 30% kroppsfunksjon, mr. Filip ligger strekk ut og guiden Nenad maatte kutte kjoeringen etter lunsj. Han sliter med en kombinasjon av influensea og ribbeinsbrudd. Naa ligger Pete med 39,5 i feber og dobbelsidig bihulebetennelse. Resten av oss har grov bronkitthoste og assorterte muskel/leddplager. Det lokale apoteket har oekt omsetningen med 100% paa faa dager.

Diverse frafall pga sykdom gjorde at Snowcaten hadde bedre plass en normalt. God timing, for av en eller annen grunn troppet det opp en journalist og fotograf fra Makedonias stoerste avis for aa lage en reportasje om Eskimo Freeride ( de som driver catskiingen her nede). Vi halte rundt paa fotografen i et par timer og han tok naermere 1000 bilder av ymse kvalitet. LP (selvsagt) og Petter ble intervjuet og vi ser frem til aa "lese" reportasjen i loerdagens avis.

De av oss som fullfoerte hele dagen kan loggfoere 4700 kjoerte hoeydemeter. Ikke verst med tanke paa at sikten var daarlig i hele dag. Foroevrig kan det nevnes at det ikke gaar en dag uten at det er noe galt med Snowcaten. Idag mistet vi et nytt trinn i trappen inn i passasjerburet, noe som gjoer av- og paastigning ganske kreativ. Dole, vaar eminente sjaafoer, kjoerer doningen som det ikke finnes en dag i morgen. Noe som vi fant en forklaring paa da han ble observert med et solid glass vodka til lunsj.

Vi sliter litt med internett om dagen og har blitt noett til aa laane pc'en paa kontoret til Nenad. Makedonsk tastatur er en utfordring og hastigheten paa internettet er ogsaa diskutabel. Det er lenge siden jeg har hatt gleden av aa hoere oppringningen fra et modem!

Nenad kommer daglig med nye gullkorn. Her foelger en liten samling:

"We have to find good snow so we can go fast and relax"

"No worries. No hard rocks, only soft rocks. Something will move if you hit it, probably the stone"

"Relax. New snow is superdry, like Alaska. No avalanche, maybe only cracks. If it cracks, go fast"

"No no no. 28 degrees only make slow avalanche. You will ski faster"

"Pick up at Jallak 1 or Jallak 2? We'll see. Now we ski!"

Vi har det bra! Har du det bra? Ha det bra! (Hilsen LP)

Hauk, KiH, LP og en feberfantaserende Petter

1 kommentar:

  1. Jeg har sett kun ett bildet i artikkelen av de 1000 =/ Fikk dere kopiere de andre 999?

    LK

    SvarSlett