tirsdag 10. mars 2009

Catskiing, dag 2

Nå begynner vi å bli en sammensveiset gjeng. Spøkene sitter løst, og er gjerne på andres bekostning. Det er god stemning i Katten og generelt rundt frokost\middagsbordet. Riktignok har fremdeles ikke Asker-klanen fått skiene sine, men det utrolig nok lite sure miner. Dersom alt går i orden har mr. Filip fått hentet skibagene i løpet av natten.

I dag startet dagen med et skikkelig lavtrykk. Total whiteout utenfor hotellet og minimale sjanser for ski. Været skifter fort i fjellet og rett rundt kl 0900 så vi sol og blå himmel. Stemningen steg raskt og snowcaten ble entret med spisse albuer. Det er ganske lurt å komme seg fort inn i boksen da det er en stor fordel å få et sete med ryggstøtte. I 40 graders helning er det tungt å henge fast etter fingerene i en tynn metallist.

På grunn av mye vind på toppene (i følge yr.no 2-3 m\s men i realiteten nærmere 15) ville Nenad holde oss i lavlandet. Dette medførte stort sett skogskjøring med relativt korte, men intense runs. Ikke feil på noen møte. Bøttevis med snø og fine bekkefar og renner mellom trærne. Lars og Cato (Team Asker) tok initiativ og brukte terrenget til å lage et hopp med i overkant mye kick. Reslutatet ble høye, lange svev og svært varierte landinger. Lars kjørte en enkel "inverted superman" og LP vant dagens fallkonkurranse med sitt bidrag - "straight up to switch neckplant". Nytt av dagen er at vinneren av dagens fall må kjøpe en runde "Skopsko premium beer" til resten av gjengen. Fordelen med dette er at han får valgfrie førstespor påfølgende dag.

Foreløpig virker det som det er liv i Katten, og den maler koselig opp alle bratthengene. Nenad mener den har mer å gi og i morgen er en ny dag. Kjell har blitt frisk igjen etter et døgn med noe influensaliknende greier. Såre nakker, skuldre og ihjelkjørte skinnelegger etter dype landinger, blir pleiet med Voltaren-salve, Deep Heating krem og Ibux/Voltaren/Naproxen. I skrivende stund sitter alle og smiler. Muligens med unntak av mr. Filip som er på vei til Skopje for å hente ski.

Det er gode muligheter for snø i natt. Det liker vi.

For your amusement,

Hauk, KiH, LP og Petter, blogging live from Shar-Planina.

Og ikke minst: Jon fra Lier, Kjell Andre og Taale fra Elverum, Cato, Jørgen, Tron Arne og Lars fra Asker.

PS: Pga utrolig ustabil internettilgang tar det evig lang tid å laste opp bilder. Vi gjør et forsøk, men kan ikke garantere noe.

1 kommentar:

  1. Bra oppdatering, fortsett med det, sitter noen med lengsel her hjemme å følger med..
    Info om hjemlandet: jobbing, jobbing og enda litt mer jobbing. Venter med lengsel på påskepudderet i Ischgl.

    SvarSlett