lørdag 7. mars 2009

Making friends

Vi hadde 4 mobiltelefoner. Nå har vi 2. Dette kan være kritisk med tanke på bloggen, da den ene telefonen er ansvarlig for internetten. Akkurat nå har vi tilgang via Hotel Anis. Her kjører de service over hele linjen. Nydelig kontinental frokost med 1 uke gammelt brød og 2 egg på fire mann. Enkelt og greit, akkurat sånn vi liker det.

Men tilbake til mobiltelefonene. Det hele startet i Røldal forrige helg, da Nuts valgte å legge igjen telefonen et ukjent sted. Petter startet kvelden greit med å miste mobilen, finne den igjen, miste den, finne den og nå er den helt borte. Siste sikre location er antakeligvis en grønn Mercedes taxi fra 1978, kun med passasjersete og et kreativt baksete. Strengt tatt var det vel mer et bagasjerom, men det var god plass til å ligge og slappe av på veien hjem.

De lokale her nede er helt suverene. Virkelig hyggelige mennesker som kun vil oss det beste. Vi er jo egentlig ikke overrasket over mottagelsen, som våre mødre alltid har sagt, er vi jo veldig greie gutter. Kommuniksjon er et nøkkelord for all networking, nasjonalt og internasjonalt, og her stiller vi ganske sterkt. Det er generelt lurt å tone ned engelsken maksimalt - less is more.

Vi har fått mange venner her nede, og de stiller gladelig opp for en liten photosession. Flere eksempler følger etter innlegget.

Trend var forøvrig et veldig koselig utested. Bare lokale og 4 utlendinger. Det er ikke så rart at vi ble et naturlig midtpunkt. LP kan nå teksten på samtlige serbiske popsanger, ja det er riktig med serbiske, og han koret sammen med livebandet på slageren ''Drubvnich Jakznach". Leken sang, med en ganske markert keybord-solo.

Ellers har vår venn, Darko i hotellresepsjonen/baren (alt er det samme), litt viktige ting om Skopje og Makedonia. Det kan summeres opp enkelt:

Do not speek to Albanian girls.
Do not cross the river.
Do not talk to or about greek people. They want to steal our country.
Do not talk about Jugoslavia. Or the war. It's no good for us.

Darko er en grei kar. Han gjør livet enkelt for oss og er en slags levende Lonely Planet her nede. Utrolig flott å få treffe ham altså.

Ok, nå skal vi ut på en liten sightseeing i Skopje for å se den grå byens sjarm i solskinn og fint vårvær. Om 6 timer stikker vi til fjells og da begynner det. Ryktet sier at det er tonnevis med pudder og fantastisk vær. Det lover bra. Satser på at vi kan opprettholde bloggen, selv uten Peten sin mobiltelefon.

Live fra hotellobbyen på Hotell Ani, Skopje, Makedonia,

Hauk og de 3 musketerer

"Making friends is the easy part. Continuing loving your friends is hard". Drako, 26 år.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar