lørdag 7. mars 2009

Skabbi! Skabbi! Skabbi the slum city dog!

Hunden er menneskets beste venn. Det er en udiskutabel sannhet og ble nok en gang bekreftet. Vi har fått en ny venn, løshunden "Skabbi". En skikkelig gatemix med et stort innslag av Golden Retriver og sjarm som en Don Juan. Skabbi fulgte oss fra "Alladin bar & restaurant" og videre til "Mr. Jack." LP tok ham inn under sine vinger og kjøpte brød til dyret. Dette viste seg å være helt feil. Riktignok trives en skitten katt og skitten hund godt sammen, men det kan bli for mye. Noe senere erfarer vi dessverre at Skabbi har havnet i kjøttdeigen hos "King Burger" - den lokale franchisen av Burger King. Virkelig originalt.

Ellers har dagen brakt oss flere høydepunkter, både positivt og negativt. Først og fremst traff vi en skikkelig norsk gladgutt ved en tilfeldighet. Plutselig stod Morten der, skandinavisk og glad, euforisk over å ha truffet noen andre av samme avstamming. Morten er her nede for å skrive masteroppgaven sin i sosialantrapologi, og ble fort vår lokale guide i Skopje. Han er en virkelig mester og førte oss nøyaktig 50 meter opp i gaten til den arabiske restauranten Alladin. For å si det enkelt - falaffel er ikke spesielt godt, men vannpipe funker ok.

Skopje er en meget spesiell by, men har fremdeles mange flotte severdigheter som vi ikke har sett og som vi ikke kommer til å se. Planen var egentlig å reise til Shar-fjellene i kveld, men det oppstod en liten situasjon i dag som ødela hele opplegget. Snowcaten er vrak og vil ikke være operativ før mandag. Litt kjedelig, men alt order seg for snille gutter! En av guidene, mr. Filip, møtte oss på en lokal bar for å planlegge litt. Han viste seg å være en skikkelig gladgutt med en utpreget sans for Jack Daniels, noe som er ganske urovekkende med tanke på at han skal kjøre oss til fjells i morgen ettermiddag.

Pudderet ligger dypt og fint i fjellene. Et hvitt ark klart for sine første linjer. Første nedkjøring er åpen for den som tar initiativ. Nå trenger vi bare en operativ Snowcat og tota bluebird. Er dere klare?

Fortsettelse følger. God helg til alle der hjemme!

2 kommentarer:

  1. Men vi liker at Mr Catski Driver er uaktuell paa foerersiden, haukerud, for det betyr at vi maa finne alternative sjaafoerer.. og det liker vi! =)

    SvarSlett
  2. Stakkar skabbi!

    SvarSlett